Algemene voorwaarden Randa Fotografie

 

Als u een fotoraportage boekt bij Randa Fotografie gaat u automatisch akkoord met de Algemene voorwaarden.
Een fotosessie wordt betaald in twee delen. Bij boeking betaal je een niet terug vorderbaar reservatiebedrag. De datum is pas gereserveerd na betaling van het voorschot.
Bij annulering van de shoot voor de geplande datum wordt voorschot gebruikt voor een her boeking, het voorschot wordt in geen geval terug betaald.

Voorschot – Boeking
Een voorschot van 50 euro wordt gestort op rekeningnummer BE59377125303526 met vermelding van u naam en de datum van de geplande fotoshoot.

ARTIKEL 1: ALGEMEEN

1.1 Vrijblijvend
Offertes zijn vrijblijvend en worden pas definitief na ondertekening bestelbon en bij betaling van het reservatiebedrag.
1.2 Optie
Wanneer mondeling, schriftelijk of via mail werd bevestigd dan staat deze in optie. Deze wordt pas definitief na betaling van het reservatiebedrag.
1.3 Duur
Opties kunnen nooit langer dan een week duren, na 7 dagen vervalt een optie.
1.4 Overmacht
Bij ziekte; ongeval of overmacht wordt er in onderling overleg de shoot op een andere datum worden gepland.
1.5 Afwerking
Uit alle gemaakte foto’s maakt Randa Fotografie een selectie. Deze foto’s worden vervolgens bewerkt in de stijl van de fotograaf. De foto’s die de selectie niet haalden en de onbewerkte foto’s kunnen onder geen beding verkregen worden. Extra zwart-wit omzettingen van de geselecteerde foto’s kunnen verkregen worden op aanvraag, overige bewerkingen zijn enkel
mogelijk indien het bijbestellingen van de foto’s betreft. Randa Fotografie is als fotograaf verantwoordelijk voor de keuze van de bewerking.
1.6 Levering van de foto’s.
De foto’s worden pas bewerkt nadat het volledige bedrag van de fotosessie is betaald. Indien de sessie niet volledig is betaald binnen de 5 dagen worden de foto’s verwijderd.
1.7 Afdrukken van foto’s door de klant.
Wanneer de klant de foto’s zelf afdrukt is Randa Fotografie niet verantwoordelijk voor kleurwijzigingen in de witbalans of de kwaliteit hier van.

ARTIKEL 2: DEFINITIES

2.2 foto’s digitaal hoge resolutie
Digitale foto’s, jpeg -formaat worden geleverd in de origineel formaat.

ARTIKEL 3. PRIJZEN

3.1 Btw
Prijzen zijn weergegeven inclusief 21% btw.
3.2 Vervoersonkosten
Prijzen zijn inclusief vervoerskosten binnen een straal van 20 km van de administratieve zetel van Randa fotograaf tenzij anders overeengekomen.
3.3 Prijswijziging
De prijzen kunnen op elke moment worden aangepast. De prijs die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.

ARTIKEL 4. REPRODUCTIERECHT

Foto’s gemaakt door Randa Fotografie kunnen ten allen tijden gepubliceerd worden op website, blog, Facebook, Instagram. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen.

ARTIKEL 5. COPYRIGHT

5.1 Persoonlijk gebruik
De foto’s zijn beschermd met een copyright en mogen enkel in die staat her gebruikt worden. Indien ze gepost worden op Facebook of andere sociale media, mag het watermerk er onder geen beding afgesneden worden. De onbeschermde foto’s in hoge resolutie die in het pakket zitten zijn zonder watermerk en mogen niet gepubliceerd worden op sociale netwerksites, enkel de foto’s met logo.
Een fotosessie van Randa Fotografie wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. De foto’s blijven eigendom van de fotograaf. Een deel van de sessie wordt apart gefactureerd als licentie voor gebruiksrechten ( dit heeft invloed op de totaalprijs). Bij volledige betaling van de sessie en bestanden koopt de klant het recht om de foto’s te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden.
Indien de klant de foto’s gebruikt voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.
5.2 Bewerkingen
De opdrachtgever heeft geen toestemming om de beelden te bewerken op welke manier dan ook. Het is niet toegelaten extra filters toe te passen op de digitale beelden, kleurcorrecties toe te voegen of te bewerken zonder toestemming van de fotograaf.

ARTIKEL 6.1 levering

Hoge resolutie beelden, albums, usb en ander materiaal worden pas geleverd na volledige betaling van de factuur.

ARTIKEL 7 PRIVACY

Randa Fotografie verzamelt namen, adres, telefoonnummer en e-mail voor eigen gebruik. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden zonder toestemming.